Az Iszlám Állam egyik kiképzőközpontját bombázták szét

-

A francia légierő a nemzetközi koalíció repülőgépeivel közösen megsemmisítette az Iszlám Állam egyik kiképzőközpontját Szíriában - jelentette be csütörtökön a francia védelmi minisztérium.


A hadművelet hétfőn történt, hatvan kilométerre észak-keletre Aleppótól, Manbidzs város környékén. A bombázásban egy "„fontos létesítmény semmisült meg, amely az Iszlám Állam kiképzőközpontjaként és fegyverraktáraként szolgált" - írta a francia tárca. A közlemény szerint a műveletben mintegy húsz repülő vett rész, köztük két francia Rafale bombázó, amelyek SCALP típusú rakétákat lőttek ki. A légicsapás során az egyik SCALP rakéta egy technikai probléma miatt működésképtelenné vált, levált és a földnek csapódott - írják. A tárca arra már viszont nem tért ki, hogy pontosan hány áldozata és sérültje volt a légicsapásnak.


A nemzetközi koalícióban résztvevő mintegy húsz ország szerdán ígéretet tett arra, hogy fokozni fogja a dzsihádista szervezet elleni harcot Irakban és Szíriában. Az elmúlt egy évben Washington szerint közel 10 ezer légicsapást hajtottak végre a két országban.