Az Iszlám Állam a párizsihoz hasonló támadásokkal fenyegeti az USA-t

-

Új videójukban azt üzenik, hogy Anerikában és Európában is robbantások lesznek, ha nem fejezik be a légitámadásokat.


Az Iszlám Állam egy új propagandavideót tett közzé, amelyben arra figyelmeztetnek, hogy ha az Egyesült Államok és a szíriai és iraki légitámadásokban résztvevő európai országok nem hagynak fel a légicsapásokkal, akkor Washingtonban és európai városokban és a párizsihoz hasonló merényleteket fognak végrehajtani - írta az Independent.


A videót az Iszlám Állam egyik szárnya, a Wilayat Kirkuk rakta fel az internetre, és szerepelnek benne tévés felvételek Francois Hollande-ról és a 129 halálos áldozattal járó párizsi terrortámadások rendőri műveleteiről. Ezen kívül hullazsákokba becsomagolt áldozatokról és az éttermek előtt várakozó túlélőkről is mutatnak képeket, miközben dzsihadisták jól hallhatóan dicsőítik a mészárlásokat.

Ezt követően egy katonát mutatnak, aki arról beszél, hogy más országok is hasonló sorsra juthatnak. Azt mondta, ha isten is úgy akarja, akkor olyan országokban is lehetnek merényletek, akik szintén részt vesznek a „keresztes háborúban”.

Az egyik dzsihadista állítólag Al Ghareeb, az Algériai, aki úgy nyilatkozott:


Azt mondom az európai országoknak, hogy jövünk; jövünk robbanóanyaggal, jövünk robbanóanyaggal felszerelt övekkel, és hangtompítókkal, és nem tudtok minket megállítani, mert ma sokkal erősebbek vagyunk, mint korábban.