Az Interpol 60 magyart köröz

-

Betöréses rablás, drogterjesztés, okirat-hamisítás, lopás és gyilkossági kísérlet miatt is keres magyarokat az Interpol. A listán még mindig szerepel Kisbandi és a Kun-Mediátoros Marcsika.


Az Interpol 13 magyar nőt és 47 férfit keres. Két 21 éves férfi a legfiatalabb, ráadásul egyikük követte el a legsúlyosabb bűncselekményt: őt két gyilkossági kísérlet miatt szeretnék megtalálni. A legidősebbet, a 64 éves nő, csalás miatt körözik.

A gyilkossági kísérleten és csaláson túl van, akit adócsalás, garázdaság, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény, lopás, rablás, emberrablás, fegyveres rablás vagy éppen biztosítási csalás miatt keresnek. A nyilvánosan hozzáférhető adatok alapján a csalásokat főképp nők követik el, az agresszívabb bűncselekmények viszont inkább a férfiakra jellemzők - írja a Magyar Idők.

A lista szerepel Dobrai Sándorné, akit legtöbben Kun-Mediátor Marcsikaként ismernek. Az ő Karcagon, 1999-ben indított piramisjátéka tavaly dőlt be. Polt Péter legfőbb ügyész szerint az asszony tízmilliárd forintot szedhetett be. Hírhedt tagja a listának Lakatos András, azaz Kisbandi, akit az alvilág bankáraként ismerhetnek. Az ő esete azért is érdekes, mert ugyan szökésben volt, de tavaly Brazíliában elfogták, és azóta is ott ül börtönben.

A körözési rendszeréből kétféle módon lehet kikerülni. Vagy a körözést elrendelő ország törli az addig keresett embert, vagy a szervezet főtitkársága dönt a körözés státusának megváltoztatásáról.