Az interneten nézte meg, legális-e pedofilnak ajándékoznia a lányát

-

A szomszédoknak éveken át gyanús volt, hogy egy felnőtt férfi tucatnyi kislánnyal él együtt a bedeszkázott ablakú házban. Ráadásul a füvet sem nyírta. Végül bejelentést tettek a rendőrségen.


Egy pennsylvaniai férfi házában 12 kislányt találtak a rendőrök. Egyikükről azt tudni, hogy szülei „ajándékba adták”, mert a férfi megmentette őket a csődtől. A rendőrök bejelentés alapján mentek ki a házhoz, ahol az 51 éves Lee Kaplan 12 kislánnyal élt. A legfiatalabb féléves volt, a legnagyobb pedig 18. A 18 éves lány azt mondta a rendőröknek, hogy a féléves kisbabát és egy másik, hároméves kislányt ő szülte Kaplannek.

Kaplant pedofíliával és nemi erőszakkal vádolják. A nagy korkülönbség miatt ugyanis hiába egyezett bele esetleg a lány is az együttlétbe, Pennsylvaniában 15 éves kor alatt akkor is nemi erőszaknak számít. A rendőrök házkutatási engedéllyel érkeztek, majd az egész házat és a kertet kutyákkal átvizsgálták.


A fiú szerint jó szülők

Az egyik – 14 éves – lány szülei vallomást tettek, és azt mondták: az anyagi csőd szélén álltak, elveszítették volna a farmjukat és megélhetésüket, amikor Kaplan „feltűnt a semmiből”, és megmentette őket, ezért „ajándékozták neki a lányt” – mondta az ügyész. Az apa azt mondta, az interneten nézett utána, hogy legális-e, hogy gyermekét odaadja Kaplannek. A házaspár azt állítja, hogy a lányok közül 9 másik is az ő gyermekük, de a rendőrök sem születési anyakönyvi kivonatokat, sem tb-kártyákat nem találtak.

A szülőket nemi erőszakra való összeesküvéssel és gyermekek veszélyeztetésével vádolják. Van egy 19 éves fiuk is, aki azt mondta: apja és anyja „jó szülők”. A Philadelphia Inquirer című helyi lap arról írt, hogy a szülők eredetileg az amis vallási közösséghez tartoztak, de később elhagyták azt.

A rendőrség szerint a házban a gyerekek „mindenfelé szaladgáltak” (volt, aki el is bújt), jól viselkedtek, de ijedtek voltak. Egyikük sem járt sosem iskolába vagy óvodába, és az sem biztos, hogy valaha látta őket orvos; ennek ellenére ránézésre egészségesek voltak, s nem volt rajtuk nyoma erőszaknak vagy bármilyen traumának.


Nem kapkodták el a bejelentést

A szomszéd, akinek a bejelentésére kivonult a rendőrség, azt mondta, hogy aggódott a lányok miatt, akiket a háznál látott, és maga az épület is gyanús volt: magas fű vette körül, ablakait pedig bedeszkázták.

„Minden alkalommal szomorúnak és rémültnek tűntek, amikor láttam őket. Évek óta mondogatom az uramnak, hogy itt valami nem stimmel” – nyilatkozott Jen Betz. Egy másik szomszéd arról beszélt, hogy Kaplan „furának” tűnt, és már bánja, hogy nem hívta a rendőröket akár már évekkel ezelőtt. Kaplant és a lányukat elajándékozó szülőket őrizetbe vették, a bíróság fejenként 1-1 millió dolláros óvadékot állapított meg. A gyerekek jelenleg együtt vannak, rendőrségi védőőrizetben.