Az intenzíven fekszik a diszkosszal arcon talált lány

Fotó: AFP / FABRICE COFFRINI

-

Egyelőre nem világos, hogy történhetett a baleset, mert a szombathelyi egyesület vezetése nem nyilatkozik. A 13 éves sportolón több műtétet kellett elvégezni.


Több komoly szájsebészeti műtétet kellett végrehajtani azon a 13 éves lányon, akit a szombathelyi Dobó SE pénteki edzésén arcon talált egy diszkosz – írja szemtanúk beszámolóira hivatkozva a nyugat.hu helyi hírportál. A sportoló jelenleg az intenzív osztályon fekszik, állapotáról a Markusovszky-kórház egyelőre nem adott tájékoztatást. Egyelőre nem nyilatkozott az egyesület vezetése sem.

A diszkoszvetéshez használt sporteszköz súlya a férfiak esetében két kilogramm, a nőknél egy kilogramm, vagyis komoly sérülést tud okozni. Ezért a dobóedzéseken számos szabályt be kell tartani, például a versenyzők figyelmeztetik a társaikat dobás előtt, a dobószektorban kint lévő atléták mindig a kört figyelik, az edzést irányító edző pedig folyamatosan figyelmezteti a veszélyre a sportolókat.

A nyugat.hu úgy tudja, az edzést Németh László felügyeletével végezték, aki a sors fintora folytán korábban, aktív sportolóként hasonló dobóbalesetet szenvedett.