Az IKEA visszahívta egyik éjjeli lámpáját, mert megrázott egy gyereket

Fotó: Getty Images / John Moore

-

A kisfiúnak megsérült a keze. Aki visszaviszi a PATRULL világítását, visszakapja a termék árát.


Az IKEA arra kéri azokat, akik vásároltak a PATRULL éjszakai világításából, hogy azonnal fejezzék be a használatát, és vigyék vissza bármelyik áruházukba.


A svéd bútorgyártó azután döntött így, hogy tudomásukra jutott, hogy egy kisfiú az éjjeli világítással játszott, megpróbálta kihúzni a konnektorból, majd a burája leesett. A gyereket megrázta az áram úgy, hogy a keze is megsérült.

Az IKEA közleményében arról írt, hogy 600 PATRULL világítást vizsgáltak be, és rendben találták őket, de az eset után úgy döntöttek, hogy nem árulják tovább a terméket.

Hozzátették: aki visszaviszi a 2013 óta kapható lámpát, az visszakapja a vételárát, a visszatérítéshez a nyugta sem szükséges.Az IKEA-nál alig egy hónapja történt egy hasonló eset. Akkor a MALM sorozat szekrényeivel volt gond, az Egyesült Államokban két gyerek halálát is ez a bútor okozta. Ezeket azonban nem hívták vissza, hanem arra kérik a vásárlókat, hogy rögzítsék a falhoz.


Lapunk megkeresése után a magyarországi sajtószolgálat azt a tájékoztatást adta, hogy „amennyiben a magyarországi vásárlók is szeretnének olyan szerelőkészletet a MALM komódokhoz, amelyekkel azokat a falhoz tudják rögzíteni, akkor a készletet térítésmentesen átvehetik az áruházak Vevőszolgálatán”.