Az igazi kegyetlenség: újrajátszatják a gyerekekkel a 0-31-es meccset

-

Pedig a játékvezető próbált rajtuk segíteni, amikor egy óra után lefújta a mérkőzést. Eltiltották, és jöhet az ismétlés.


A bolognai körzeti U14-es bajnokságban rendezett Ponte Ronca–Persiceto 85-mérkőzést 0-31-es állásnál lefújta a játékvezető. A 20 éves bíró azt követően döntött így, hogy mindkét csapat vezetőivel egyeztetett, majd az elkeserítően egyoldalú mérkőzésnek alig egy óra játék után véget vetett – megmentve a hazaiakat egy még megalázóbb vereségtől.

A bolognai játékvezetői testületet azonban ez nem hatotta meg, és a fiatal sporit határozatlan időre felfüggesztették.

„Megértjük, hogy miért döntött így, de a szabályok szerint erre nem lett volna lehetősége – idézi az Il Resto del Carlino című helyi lap Antonio Aurelianót, az ügyben illetékes testület irányítóját. – A szabályokat be kell tartanunk. A felfüggesztés nem büntetés, csupán egy figyelmeztetés, hogy a jövőben jobban kell végeznie a munkáját. Amíg nem vezethet újra mérkőzést, lesz ideje átgondolni a történteket.”

Talán ennél is szigorúbb ítélet, hogy a testület úgy döntött, megsemmisítik a pályán a lefújáskor a jegyzőkönyvbe került 31-0-s eredményt, és újrajátszatják a meccset a gyerekekkel. Nyilván azzal a céllal, hogy ők is tanuljanak a történtekből.