Az időjárástól nem lesz karácsonyi hangulatunk

Fotó: MTI / Varga György

-

Csekély a fehér karácsony esélye – írja a Köpönyeg.hu. Heti előrejelzés.


Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid időre szakadozik fel a felhőzet. Foltokban párás lesz a levegő, sűrű ködfoltok is kialakulnak. Gyenge szitálás vagy hószállingózás előfordulhat. Reggelre fagypont köré süllyed a hőmérséklet, délután 1 és 6 fok közötti értékek várhatók. Front nem terheli a szervezetünket.

Szerda reggel ismét többfelé számíthatunk pára-, illetve ködfoltokra. Napközben több helyen tartósan megmarad a köd, illetve a ködfelhőzet, de lesznek olyan tájak is, ahol tartósabban előbújik a nap. 5 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtökön borult idő lesz, ködfoltokkal. Szórványosan fordul elő szitálás, kisebb eső; északon, északkeleten havas eső, hó is hullhat. A délnyugati szél megélénkül. 4-5 fok körüli maximumok lehetnek.

Pénteken a nap első felében folytatódik a borús idő, majd nyugat felől felszakadozhat a felhőzet. Délig valószínű gyenge eső, szitálás. 5 és 10 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, csak elszórtan alakulhat ki futó zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. Tovább enyhül az idő: több helyen 10 foknál is melegebb lesz, tavaszias hangulatú időre van kilátás.

Vasárnap párás és derengő tájak és időszakok váltakoznak. Az északnyugati szél nyugatira fordul, és kissé mérséklődik. 10-11 fok körüli enyheség ígérkezik.

Egyre nagyobb az esély, hogy idén sem komolyabb hideg, sem havazás nem lesz az ünnepek alatt. Ha fehér karácsonyra vágyik, ahhoz utazni kell, a Telegraph összeszedte, hogy hova.