Az időjárás az ünnepre sincs tekintettel

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Eső, szél és újabb eső – csak ezt ígérhetjük az ünnepi hétvégére.


Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporesőre – írja a Köpönyeg. Több helyen eshet kiadós mennyiségű csapadék. A kezdetben még délkeleti szél szél délutántól északnyugatira fordul és megerősödik. A csúcshőmérséklet nyugaton 9 és 12, keleten 13 és 17 fok között alakul.Kellemetlen, borús időnk lesz. A közlekedés időjárási feltételei rosszak lesznek, több helyen lesz vízátfolyás. Kettős fronthatás terheli a szervezetünket.


Szombaton nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, reggel már csak a keleti tájakon lesz eső. Napközben tovább szakadozik a felhőzet, délután már a keleti tájakon is megszűnik a csapadék. A Dunántúlon többórás napütés ígérkezik. Reggel 4 és 11, délután 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap, nemzeti ünnepünk napján a hajnali párásság megszűnését követően napos idő várható, majd délután megnövekszik a felhőzet, de záporra kicsi az esély. Hűvös lesz a reggel: 0 és 7 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála. Délután 12 és 17 fokos, kellemes őszi hőmérsékletre van kilátás.