Az idióta politikus legyen hungarikum - javasolja egy LMP-s

Fotó: MTI/MTVA / Nagy Lajos

-

Sallai R. Benedek (LMP) országgyűlési képviselő a „Magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról” szóló törvényhez nyújtja be javaslatát.


Az ellenzéki politikus a Facebookon harangozta be módosító javaslatát.

„Jelen javaslatommal a 2012. évi XXX. törvény szellemiségének megfelelően szeretném országunk vezetői körének egy bizonyos szocializációs jegyeket magán hordozó közegét, mint az emberiség hazai sajátosságú kultúrfajtáját hungarikum cím jelöltjévé tenni.

A hungarikumra érdemesnek tartott körről azt írja, a „rendszerváltásnak nevezett 2.0 verziójú egypárt-dominanciájú rendszer az elmúlt 25 esztendő alatt kitermelt egy olyan politikusi elitet, amelyik egyedülálló módon volt képes alkalmazkodni hazai viszonyokhoz”:

  • gyorsan gazdagadó,
  • családi segítséggel gyarapodó,
  • felelősséget semmiért nem vállaló,
  • átgondolatlan, nemzeti érdekeket nem szolgáló,
  • stratégiátlan döntéshozást elősegítő elvtelen.

„Ezen egységes szociokulturális jegyeket magukon hordozó politikusi egyedeket jelölöm hungarikumnak, azzal a kiegészítéssel, hogy védettségüket nem tartom indokoltnak ezzel a lépéssel megteremteni, mert számuk nem fogyatkozó„ – indokolja javaslatát Sallai R. Benedek.

Módosító javaslatát cikkünk megjelenéséig még nem nyújtotta be az LMPS-s képviselő, viszont az MSZP igen. Harangozó Gáborék azt kezdeményezik, hogy az Országgyűlés Hungarikum Bizottságának munkájában parlamentben frakcióval rendelkező pártok is részt vehessenek, mivel jelenleg a testületet kormányzati túlsúly uralja.

(képünkön Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a hungarikumok kormányzati gazdája)