A Fekete Pénteknek már új tulajdonossal vág neki az Extreme Digital

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

A világ egyik legjelentősebb bútorkereskedelmi cége, a Steinhoff International Holdings vállalatcsoport részesedést vásárol az Extreme Digital, a legnagyobb forgalmú magyar online értékesítési portálban - jelentette be Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. A most nyélbe ütött üzletről a VS.hu írt először.


A Magyarországon a KIKA bútoráruház-láncról és a nemrégiben itt megjelent Pepco üzletláncról ismert Seinhoff 50,8 százalékos részesedést vásárol és a régiós terjeszkedés finanszírozásához tőkeemelést hajt végre az Extreme Digital vállalatban, amit a cég magyar tulajdonostársai irányítanak tovább.

A vételárat nem közölték, a tranzakciót még a Gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia.

Az Extreme Digital egy nyáron készült felmérés szerint Magyarország legnagyobb forgalmú elektronikus kereskedője. 2014-ben 23,7 milliárd forint árbevételt ért el, több mint 700 millió forintos profittal - írtuk korábban.

A Steinhoff International elsősorban bútorok gyártásával és nagykereskedelmével, valamint bútorok, lakberendezési termékek, elektromos készülékek és ruházati cikkek, továbbá kiegészítő termékek kiskereskedelmével foglalkozik. A Steinhoff növekedése is töretlen, idén az év első felében 15 százalékkal bővült az árbevétele, 30 országban összesen 91 ezer embert foglalkoztat.

A dél-afrikaiak folyamatosan terjeszkednek a magyarországi internetes kereskedelemben. A Magyarországon is működő eMag üzemeltetőjét, a Dante International részvényeinek 70 százalékát tavasszal vásárolta meg a dél-afrikai Naspers csoport. Ennek a vállalatnak az érdekeltsége az Allegro Group is, amelyhez egyebek között a Vatera tartozik.