Az FC Porto a BL-klubokat mozgósítaná a menekültekért

Fotó: AFP / FRANCISCO LEONG

-

A portugál bajnok arra kéri a Bajnokok Ligájában érdekelt csapatokat, hogy első hazai BL-csoport mérkőzésükön minden eladott jegy után 1 euróval segítség a menekülteket.


A portugál klub elnöke, Jorge Nuno Pinto da Costa nyílt levélben jelezte kezdeményezésüket az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének, Michel Platininek. Mint írja, „a labdarúgás családja hagyományosan érzékeny a szociális problémákra, és nem hunyhat szemet azon migránsok és menekültek drámáját látva, akik megpróbálnak Európa földjére lépni”.

A portugál klub így arra kéri a Bajnokok Ligája csoportkörének másik 31 csapatát, hogy első hazai találkozójukon minden eladott jegy után 1 euróval segítsék a menekültek ügyét. A Porto a maga részéről a szeptember 29-én esedékes Chelsea elleni találkozó bevételéből fogja a jegyenkénti egy eurót felajánlani.

A Porto kezdeményezése korántsem egyedülálló: mint azt a VS.hu-n megírtuk, az elmúlt napokban az osztrák Austria Wien, valamint a német rekordbajnok, Bayern München is akciók sorával igyekszik segíteni az Ausztriába, illetve Németországba érkező menekülteken.