Az Everton történetének legdrágább játékosa az EL-be lőtte a csapatot

Fotó: AFP / JOHN THYS

-

Az izlandi Sigurdsson a félpálya közeléből lövésre vállalkozott, ezzel pedig egyértelművé tette a továbbjutást.


Néhány héten belül másodszor kerül a figyelem középpontjába Gylfi Sigurdsson. Az izlandi középpályásért nemrég 50 millió eurót fizetett az Everton, ezzel a klub történetének legdrágább játékosa lett. Azt a belga Romelu Lukakut utasította maga mögé, aki tavaly házi gólkirály lett az Evertonnál, és kétszeres áron adták tovább a Mancheter Unitednek.
Sigurdsson be is mutatkozott új csapatában, a Manchester City ellen néhány percre csereként számított rá Ronald Koeman. Csütörtökön viszont az Európa Ligában várt rájuk a Hajduk Split elleni visszavágó, az izlandi játékos pedig az egész meccset a pályán töltötte.
Az első félidő végén egy horvát játékos gólt szerzett, ezzel összesítésben 2-1-re módosította az állást. A második félidő kezdőrúgása után viszont jött Sigurdsson, és a félpálya közeléből lepte meg a horvát kapust, ezzel eldöntve a mérkőzést:Az izlandi játékos első evertonos góljára sokáig emlékezni fognak még a szurkolók. A tavalyi Európa-bajnokságon a magyar válogatottnak is betalált, igaz, csak 11-esből.
A csoportkörben a Lyon, az Atalanta és a ciprusi Limasszol ellen próbálkozhat, a teljes Európa Liga-csoportkör menete pedig itt található. Az első meccseket szeptember 14-én rendezik.