Az év magyar szenzációja lehet ez az átigazolás

Fotó: BELGA MAG / NICOLAS LAMBERT

-

Az NB III-as Tatabánya a honlapján számolt be arról, hogy Kavasima Edzsi „különböző csatornákon keresztül képbe került” a csapatnál, a tárgyalások jelenleg is zajlanak a 32 éves japán kapussal.


Edzsi nem kis erősítést jelentene a Nyugati csoport 12. helyén szerénykedő Tatabányának, hiszen amellett, hogy profiskodott Belgiumban (Lierse, Standard Liége) és Skóciában (Dundee United) is, 72-szeres japán válogatottnak mondhatja magát.


Két vébét is megjárt


Miután 2009-ben az év kapusa lett Japánban, utazhatott a 2010-es vébére is. Bár a Hollandiától elszenvedett 1-0-s vereség során benne volt Sneijder góljában, a Kamerun ellen 1-0-ra megnyert meccsen nem kapott gólt, a dánok 3-1-es legyőzéséből is kivette a részét, Tomasson csak büntetőből tudott betalálni neki. A nyolcaddöntőben Paraguay sem tudott gólt lőni Edzsinek, de a 0-0 után tizenegyesekkel az ázsiai csapat búcsúzott.


Akcióból csak Sneijder tudott neki gólt lőni a 2010-es vébén:


A 2011-es Ázsia-kupát azonban megnyerte a japán válogatott, Edzsit az Ausztrália ellen 1-0-ra megnyert döntő legjobbjának választották. Edzsi az első számú kapus volt a 2014-es vébén is, de előbb 2-1-re kikaptak Elefántcsontparttól, majd 0-0-t játszottak Görögországgal, a Kolumbiától elszenvedett 4-1-es vereség pedig a búcsút jelentette a számukra. Edzsinek jelenleg nincs klubja.


Egy barátságos meccsen kivédte Lampard büntetőjét is:


A mértékadó Transfermarkt.de 1,05 millió fontra becsüli Edzsi értékét, ezt pont annyi, mint amennyire az NB I legértékesebb játékosát, a Ferencváros belga szélsőjét, Roland Lamah-t taksálja a német szaklap.