Az ETO szinte már megalázó különbséggel verte a Fradit a FINAL 4-ért

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Ezúttal a BL-negyeddöntő visszavágóján kalapálták el Lökéék Elek Gábor csapatát, és 71-41-es összesítéssel jutottak be BL négyes döntőjébe.


Az BL-negyeddöntő első mérkőzését 31-18-ra nyerte meg a Győr, így igazából nem volt kérdés, hogy melyik csapat fog továbbjutni. A Fradit legfeljebb az tüzelhette, hogy az említett első meccs, valamint a bajnokságban elszenvedett 33-22-es vereség után megmutassák, nem annyival rosszabbak az ETO-nál, mint azt ezek az eredmények mutatják. Hát ez most sem sikerült, az ETO ezúttal 17 góllal nyert.


A győri védekezés is remekül működött


A Fradi ennek ellenére – vagy éppen ezért – bátran kezdte a mérkőzést, de ez is csak arra volt elég, hogy Szucsánszki és Hornyák góljával még 2-1-re vezessen, ezt követően azonban már csak a hazaiak voltak a pályán.

A Grimsbö védéseire, valamint a Fradi gyengécske védekezésére alapozott támadójáték eredményeként a 10. percben már 8-3 volt az ETO-nak. A vendégek még egy kettős emberhátrányt is kaptak, amiből a Győr újabb gólokat lőtt (az igazi csemege volt, amikor Löke a hatos előtt csak belepöccintett Grimsbö egész pályás kidobásába), és a 18. percben meglett a közte tíz: 15-5 volt az ETO javára.


Szucsánszki Zita és a Fradi ezúttal sem tudta megállítani az ETO-t


A Fradin sem időkérés, sem kapuscsere (Szkora helyére Tomasevics állt be) nem segített, a hazaiak sorra lódözték a gólokat, Kovacsics, Amorim és Görbicz is betalált, A vendégek 20-6 után tudtak egymás után két gólt lőni, ami arra volt elég, hogy „csak” 22-10-re vezetett a Győr a szünetben.

A második játékrész egyenese folytatása volt az első 30 percnek: az ETO lőtte, a Fradi kapta a gólokat, A 45. percben Knedlikova góljával már 15 volt közte (32-17). Nehéz bármi újdonságot leírni a meccsről, annyira egyoldalú volt a találkozó. Orbán Adrienn két perccel a vége előtt meglőtte az ETO 40. gólját, amire még magyar bajnoki meccsen is ritkaságszámba megy.. A vége 40-23, ami azt jelenti, hogy az ETO nem csak kettős győzelemmel, de 71-41-es gólkülönbséggel jutott be a májusi budapesti FINAL 4-ba.


Nem tudtak hozzátenni a csapatjátékhoz a Fradi kapusai, így Katerina Tomasevics sem


„Azon fogunk dolgozni, hogy visszanyerjük azt az állapotunkat, amit a szurkolóink megérdemelnek – mondta a mérkőzést után az M4 Sportnak nyilatkozó Elek Gábor. - Biztos vagyok benne, hogy lesznek még a mainál szebb napjaink. Most nagyon sok minden hiányzik ebből a csapatból, a kapusteljesítmény, a védekezés agresszivitása és még sorolhatnám. Ráadásul az ETO most már két hete bombaformában kézilabdázik, nem kérdés, hogy most ők a jobbak. Csak azokat a pillanatokat sajnálom, amikor lehajtottuk a fejünket és megadtuk magunkat. De ma a világ minden csapata vereséget szenvedett volna itt.”


Ambros Martin tűzben tartotta a Győrt a BL-negyeddöntő visszavágójára


„Újra nagyszerűen játszottunk. Egymás után harmadszor vertük meg a Fradit, és minden alkalommal egyre jobban játszottunk. Tiszteltük az ellenfelünket, ezért igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani. Időnként még jobban játszottunk, mint az első meccsen. Nagyon jó formában vagyunk, nagyon magabiztosak vagyunk. Meg kell találnunk a határainkat, és, ha tudjuk, még egy kicsivel kijjebb kell tolnunk azokat" - mondta a győztes szakvezető, Ambros Martin az M4-nek.