Az ESPN is foglalkozik Kiss László lemondásával

Fotó: MTI / Kollányi Péter

-

Az egyik legnagyobb amerikai sportmagazin részletesen beszámol a magyar úszókapitány ügyéről.


23 év után távozik a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Kiss László, miután kiderült, hogy két társával együtt csoportos nemi erőszakot követett el – kezdi az amerikai ESPN sportlap a beszámolóját.


A lap említi Kiss leghíresebb tanítványait, Egerszegi Krisztinát, Kovács Ágnest és Güttler Károlyt, majd a lemondásakor kiadott közleményből idéz, többek közt a perújrafelvételi kérelmére is kitér. A részletes cikkben még arról is van egy bekezdés, hogy a magyar média egy része Kiss ügynökmúltját feszegette, mivel három év helyett mindössze húsz hónap után kijött a börtönből. Kiss „tagadja, hogy beszervezték volna, azt mondja, az 1963-as amnesztiarendeletnek köszönhette a szabadulását” – írja a lap.

Említik továbbá, hogy szerdán még az úszószövetség teljes vezetése kiállt Kiss mellett, azt is, hogy az úszás az elmúlt 30 év egyik legsikeresebb magyar sportja. Az ESPN cikke úgy zárul: Budapest rendezi majd a vizes vébét 2017 júliusában.

Kiss távozását az AP hírügynökség is megírta, és nem kerülte el az egyik legismertebb szaklap, a Swimming World figyelmét sem.