Az eső miatt elmarad a magyarok páros meccse a Davis-kupában

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Az eső és a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem rendezik meg a szombatra kiírt páros mérkőzést a Magyarország-Szlovákia tenisz Davis-kupa-találkozón az euro-afrikai zóna I-es csoportjában, a budapesti Europe Tennis Centerben.


Az M4 Sport helyszíni beszámolója szerint azt még nem lehet tudni, hogy vasárnap le tudják-e játszani a hátralévő összecsapásokat, de a szervezők óráról órára egyeztetnek a meteorológusokkal. A tervek szerint vasárnap délelőtt folytathatják a találkozót a felek.


Pénteken Nagy Péter Andrej Martintól, Fucsovics Márton pedig Jozef Kovaliktól kapott ki, így a páros meccs előtt 2-0-ra a szlovákok vezetnek.

Párosban a kiírás szerint a Fucsovics, Gödry Levente duó ellenfele a Martin, Igor Zelenay kettős lesz, majd Fucsovics-Martin és Nagy Péter-Kovalik összecsapást rendeznek.

Kuhárszky Zoltán kapitány együttese legutóbb 2013 áprilisában, Luxemburgtól kapott ki a Davis-kupában.

A magyar és a szlovák csapat először találkozik a DK-ban. A párharc győztese játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba jutásért. Az ellenfél a világcsoport első körében alulmaradt egyik válogatott - Japán, Kazahsztán, Svájc, Lengyelország, Kanada, Németország, Ausztrália vagy Belgium - lehet.