Az Erste feljelentést tesz a rémhírterjesztés miatt

Fotó: MTI/MTVA / Manek Attila

-


Az Erste Bank büntetőfeljelentést tesz a pénzintézet pénzügyi helyzetének meggyengüléséról szóló híresztelés miatt - mondta Harmati László, az Erste Bank lakossági vezérigazgató-helyettese az M1-nek. Hozzátette: a bank pénzügyi stabilitását semmi nem veszélyezteti, likviditása, tőkeereje stabil.

Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta: az Erste Bank ügyfeleinek pénze biztonságban van, az Erste bankcsoport pénzügyi helyzete stabil, és a bank megingásáról szóló híresztelések minden alapot nélkülöznek.

Orbán úgy fogalmazott: „akik ilyen híreket terjesztenek, azok nemcsak nagyon felelőtlen emberek, hanem bűncselekményt követnek el".

Az államtitkár azt mondta: szó sincs arról, hogy a magyar állam azért szerezne részt az Erstében a közeljövőben, mert az Erste csoport gyenge lenne. Épp ellenkezőleg: azért vásárol az állam 15 százalékos részesedést a bankban, mert a bankcsoport erős, a növekedési lehetőségei, kilátásai nagyon biztatóak.