Az eredmény csalóka, a Veszprém simán verte a Szegedet

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

A címvédő MVM-Veszprém biztos győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged felett a férfi kézilabda Magyar Szuperkupában, a győri Audi Arénában.


Magyar Szuperkupa (Győr), férfiak:
MVM-Veszprém – MOL-Pick Szeged 26-24 (16-11)
góllövők: Marguc 6, Ilic 5, Nagy 3, Zeitz 3, Sulic 2, Chema 2, Nilsson 2, Lékai 2, Sliskovic 1, illetve Bombac 6, Parrondo 4, Källman 3, Petrus 3, Ancsin 3, Mindegia 2, Balogh 1, Prodanovic 1, Robledo 1

Az előző idényben a Veszprém hazai porondon mindent vitt, bajnok, Magyar Kupa- és Szuperkupa-győztes lett, mindannyiszor a Szeged előtt, és a Bajnokok Ligájában is döntős volt. Az első két találat a Tisza-partiaké volt, ám gyorsan jött az egyenlítés, sőt, a címvédő 8-5-re ellépett. Időt kért a Szeged a 14. percben, és ezt követően sikerült tartania a különbséget. Ahogy aztán friss játékosok jöttek a pályára a veszprémi együttesben, 10-8-ról 15-8-ra módosult az állás. A szünet előtt emberelőnye alatt csökkentette tetemes hátrányát a Szeged.A második félidőre Alilovicot Mikler váltotta a veszprémi kapuban, és remekül kezdett a válogatott játékos, emberhátrányban is nagyokat védett. Elbizonytalanodtak a szegediek, a folytatásban pedig csak fellángolásaik voltak. Tíz perccel a vége előtt, 24-17-nél időt kért a Szeged egy utolsó rohamra. Sikerült is sorozatban négy gólt dobniuk, ráadásul Nagyot kiállították. A hajrában – már azonos létszámban – jobban összpontosított a bajnok, és nem forgott veszélyben a sikere.