Hangulatkeltésnek tartják a kommunikáció szak megszűnéséről szóló hírt

-

A felsőoktatásért felelős államtitkárság szerint még tart az egyeztetés a szakok racionalizálásáról. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem cáfolja, hogy a jövőben csak ott lehetne újságírást tanulni.


A minisztérium egyeztet a felsőoktatási szakok racionalizálásáról a Rektori konferencia illetékes bizottságaival, de azon nem került szóba, milyen intézményben kiket képezhetnek – válaszolta a VS.hu megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hozzátéve:


Az egyes szakokon igénybe vehető ösztöndíjas helyek száma pedig semmiféle összefüggésben nincs a képzési szerkezet átalakítását célzó egyeztetésekkel, így minden ezzel kapcsolatos híresztelés pusztán hangulatkeltés.

A minisztériumot azért kérdeztük meg, mert az Eduline.hu azt írta, az új államtitkári tervezet szerint több alapszak, köztük a kommunikáció szak is megszűnne, más képzéseknél pedig az állami ösztöndíjas helyeket törölnék el. 16 szakon van most erősen limitált állami hely jogász, gazdasági és kommunikációs képzéseken.


A lap azt írta, a jövőben csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen lehetne kommunikációt tanulni.


Valótlan az az információ, hogy csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen lehetne a jövőben kommunikáció szakon tanulni – közölte az egyetem az MTI-vel, megemlítve, hogy képzési profiljában nem is szerepel a kommunikáció alap- és mesterszak.