Az Emmi szerint a sajtó rosszul értesült a közalkalmazottakról

-

Tévesek azok a korábban a sajtóban megjelent információk, miszerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ azért küld el közalkalmazottakat, hogy közmunkásként visszafoglalkoztassa őket – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelési államtitkársága.


A tárca közleményében felidézte, hogy tájékoztatást kértek a Kliktől a közfoglalkoztatottak számával, munkakör szerinti megoszlásával, a foglalkoztatás eljárásrendjével, a vonatkozó jogszabályok betartásával kapcsolatban.


A Klik adatszolgáltatása alapján kimutatható, hogy 806 olyan személy áll a Klikkel jelenleg kormánytisztviselői, közalkalmazotti, munka- vagy egyéb jogviszonyban (kivéve a közfoglalkoztatotti jogviszonyt), akik korábban közfoglalkoztatottként dolgoztak a szervezetben. Őket sikeresen visszavezette ez a program a munkaerőpiacra – írták.

A Klik által adott tájékoztatás értelmében tévesek a korábban a sajtóban megjelent információk, miszerint a Klik azért küld el közalkalmazottakat, hogy közmunkásként visszafoglalkoztassa őket. A Klik mind a közalkalmazottak jogviszonyának megszüntetése, mind a közfoglalkoztatottak felvétele során a vonatkozó jogszabályokban meghatározott szigorú rendelkezések, illetve az ott rögzített eljárásrend szerint jár el – olvasható a közleményben.

Az Emmi tájékoztatása nem tér ki arra, hogy az említett alkalmazottak közül hányan dolgoztak az iskoláknál a közfoglalkoztatás előtt.