Az Emmi is felháborodott a holokauszttúlélők képeinek megrongálásán

Fotó: MTI/MTVA / Lakatos Péter

-

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megdöbbentőnek és felháborítónak tartja, hogy ismeretlenek megrongálták a holokauszttúlélőkről szóló fotókiállítást Budapesten, húsvét vasárnapján.


Az ismeretlen elkövető, vagy elkövetők a kiállítás vandál és értelmetlen megrongálásával nemcsak a holokauszt túlélőit gyalázták meg, hanem a zsidó közösségeknek, az egész nemzetnek és minden jóérzésű embernek is kárt okoztak.

áll a tárca közleményében, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez.


Kiemelték: a kormány továbbra is a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa, az ország valamennyi polgárát megvédje az ilyen és hasonló támadásoktól. A minisztérium határozottan elítéli a cselekedetet.

A Madách téren bemutatott 70 év unokái című kiállítást hétfőre helyreállították: a Demokratikus Koalíció hétfőn közleményben tudatta, hogy Grosser János, a DK országos tanácsának tagja, valamint fia és barátaik megtisztították a festéktől a 14 megrongált fotót (ezekről ebben a cikkünkben talál képeket).