Az eltűnt repülő darabját találták meg

Fotó: NurPhoto / Mohd Daud

-

Tanzániában bukkant fel a maláj gép szárnyának egy darabja.


A több mint két éve eltűnt malajziai utasszállító repülőgéphez tartozik a júniusban Tanzániában megtalált roncsdarab - közölte az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal. AzATSB a kódok, gyártási számos és más adatok alapján megállapította, hogy a roncs az MH370-es járattól szárnyának egy darabja.

A Malaysia Airlines légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH370-es járata 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án tűnt el röviddel a felszállás után. A feltételezések szerint az eredeti útvonalról teljesen letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhant le.

Eddig csak a Franciaországhoz tartozó indiai-óceáni Réunion szigetén tavaly júliusban talált roncsdarabról erősítették meg, hogy az eltűnt gép része. Találtak még több más olyan roncsdarabot Mozambik, a Dél-afrikai Köztársaság és a Mauritius részét képező Rodrigues szigetének partjain és Madagaszkáron, amelyekről valószínűsítik, hogy a maláj gép maradványai.

A Boeing 777-es típusú gép utáni kutatás már több mint két éve folyik az Indiai-óceán térségében, egyelőre kevés eredménnyel. Eddig csaknem 110 ezer négyzetméteres területet kutatták át. Malajzia, Kína és Ausztrália nemrégiben bejelentette, hogy a keresést felfüggesztik, ha nem találják meg a gépet a még átfésülésre váró 10 ezer négyzetkilométeres övezetben.