Az eltűnt maláj gép része lehet a Mauritiuson megtalált roncsdarab

Fotó: hemis.fr / MONTICO Lionel / Hemis.fr

-

Lehetséges, hogy a 2014-ben eltűnt maláj utasszállító kabinbelsőjének egy részét találták meg pár napja az Indiai-óceánon lévő szigeten.


Don Thompson, az MH370 Független Csoport elnevezésű szervezet szakértője kijelentette, hogy az általa megtekintett fényképen látható repülőgépdarabok hasonlítanak a két éve eltűnt malajziai utasszállító kabinbelsőjének válaszfalára. A csoport a tárggyal kapcsolatos információit megosztotta az ausztráliai közlekedésbiztonsági hivatallal (ATSB). Amennyiben megerősítést nyer, hogy a talált tárgy valóban az eltűnt utasszállítóé, akkor ez lesz első alkalom, hogy a repülőgép belsejéből került elő valamilyen gépdarab.


A roncsra egyébként egy házaspár talált rá a Mauritiushoz tartozó Rodriguez-szigeten nyaralásuk során, egy tengerparti séta közben szerdán.Nem ez lenne az első eset, amikor az eltűnt gép egy darabját találják meg. Tavaly júliusban a Madagaszkártól keletre fekvő Réunion szigetén bukkantak rá a repülőgép szárnyának egyik részére is, a csűrőlapra. Réunion mintegy 3700 kilométerre van az Ausztráliához közel eső térségtől, ahová a gép utáni kutatásokat eddig összpontosították. A gép egy további darabjára pedig Mozambikban bukkantak. Ezeket a tárgyakat mind Ausztráliába küldték elemzésre, ahol úgy találták, hogy bizonyosan az eltűnt utasszállítóról származnak.


A Malaysia Airlines MH370-es járata, egy Boeing 777-es típusú gép Kuala Lumpurból Pekingbe tartó útján 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén.