Az eltiltott orosz atléták nem hagyják magukat

-

Az orosz atléták a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) nyújtottak be fellebbezést riói eltiltásuk miatt.


Az AP információi szerint két orosz versenyző azután nyújtott be fellebbezést a CAS-nál, miután pénteken a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) úgy döntött, fenntartja az orosz szövetség felfüggesztését, így az ország atlétái nem indulhatnak a riói olimpián. Egy kiskaput meghagyott a szövetség, ugyanis azon orosz versenyzők, akik bizonyítani tudják, hogy tiszták, semleges zászló alatt, de részt vehetnek az olimpián


Az Athénban ezüstérmet szerző, már visszavonult Gyenyisz Nyizsegorodov azt mondta, szerinte igazságtalanság történt, joguk van az olimpiai részvételre, és hogy ő például nem akarna semleges zászló alatt versenyezni. A másik fellebbező orosz, Szvetlana Vasziljeva szerint csak úgy érhetnek el eredményt, ha cselekszenek, mert nem bízhatnak a nemzetközi szövetségben. Hangsúlyozta, hogy ő sem doppingolt, ezért különösen fáj neki a döntés.

Az orosz szövetség képviselője elmondta, nem kapták még meg a teljes határozatot az IAAF-től, így a jogi lépésekről még nem tud nyilatkozni.

Az AP még megjegyzi, hogy a fent említett Nyizsegorodov ott edzett anno, ahol nagyjából 30 atléta bukott már meg valamilyen doppinggal. Hozzáteszik, hogy ő is bajba került 2008-ban, amikor a pekingi olimpia után megbukott, de a B-mintája tisztázta, így megtarthatta bronzérmét.