Az ELTE-n már szervezkednek a kormány új tervei miatt

Fotó: MTI/MTVA / Jászai Csaba

-

Az ELTE lágymányosi campusán hétfőn a nemzetközi szakok szakok tervezett megszüntetése miatt tartanak hallgatói és oktatói fórumot. A szervezők szerint a szakok megszűnésével a társadalomtudományi karok is veszélybe kerülhetnek.


Hétfő este 18 órától hallgatói és oktatói fórumot tartanak az ELTE Társadalomtudományi Karának lágymányosi campusán. Az erről szóló felhívás a Facebookon jelent meg, vasárnap kora délutánig 3900-an csatlakoztak hozzá.

„Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkársága a bolognai rendszer felülvizsgálatáról döntött. Ennek következményeként megszűnnek a nemzetközi és társadalmi tanulmányi alapszakok” – olvasható a felhívásban.

Azt írják: a lépés rövid távon anyagilag is ellehetetleníti a Társadalomtudományi Kar működését. Ezzel elvesztené bevételeinek több mint 60 százalékát, ami a kar megszűnéséhez vezetne. De a többi egyetem társadalomtudományi karait is veszélybe sodorja.

A szervezők követelik, hogy az Emmi vonja vissza a szakok megszüntetésére vonatkozó előterjesztését. Követelik, hogy a diákok azt tanulhassanak a pénzükért, amit szeretnének. A rendezvényt a Nemzetközi Tanulmányok Szakos Hallgatói Érdekképviselet és a kar oktatói szervezik.

Múlt héten írtunk arról, hogy a nemzetközi tanulmányok tervezett megszüntetése miatt a felsőoktatási államtitkárság nemcsak a legbefolyásosabb egyetemekkel, de a diplomataképzést féltő külügyminisztériummal is összerúghatja a port. Cikkünket itt tudja elolvasni.


Megszűnik az ELTE Társadalomtudományi Kara! Megszűnnek a nemzetközi és társadalmi tanulmányok! Az Emberi Erőforrások...

Posted by Ne szűnjön meg az ELTE TáTK - Veszélyben vannak az egyetemeink on Saturday, April 18, 2015