Az ELTE etikai eljárást indít G. Fodor Gábor ellen

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Az egyetem, ahol a 888.hu főszerkesztője tanít, elfogadhatatlannak tartja a Habony Árpád érdekeltségei körébe tartozó portál „szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő” tartalmakat.


Úgy tűnik, G. Fodor Gábornak komolyabb következményekkel is szembe kell néznie annál, mint hogy a kormányoldalon többen is elhatárolódtak tőle és újságjától, Deutsch Tamás pedig mikropöcsűeknek nevezte szerkesztősége tagjait.

A portál Tóbiás József feleségéről, Rába Tímeáról jelentetett meg régi aktfotókat egy meglehetősen alpári stílusú cikkben, amely eredetileg Ön kiverné-e Tóbiás József feleségének régi képére? címen jelent meg, nem túl burkoltan kurvázással is vádolta az MSZP-elnökét, valamint a házaspár a fiatalkorú lányát is belekeverte a szövegbe.

A portál főszerkesztője – aki egyben a kormányközeli Századvég stratégiai igazgatója – korábban oktatóként dolgozott az ELTE Politikatudományi Intézetében, ebben a tanévben fizetés nélküli szabadságon van.

Az ELTE honlapján megjelent közlemény szerint a „portálon megjelent szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az egyetem által vallott értékekkel, az ilyen megnyilvánulásokat az egyetem a leghatározottabban elítéli.”

Az egyetem rektora egyúttal etikai eljárás megindítását kezdeményezi G. Fodor ellen, mert mint írják, „az Eötvös Loránd Tudományegyetem a Küldetésnyilatkozatában és az Etikai Kódexében megfogalmazott alapvető értékek tiszteletben tartását az egyetemen kívüli nyilvánosságban folytatott tevékenység során is megköveteli az ELTE-polgároktól.”