Az első Fradi–Újpest-kupadöntő jöhet 1933 óta

Fotó: MTI / Földi Imre

-

A címvédő Ferencvárosnak és az Újpestnek van a legjobb esélye döntőbe jutni a labdarúgó Magyar Kupában.


A párharcok visszavágóján kedden az Újpest Békéscsabára utazik. Az első meccset Nebojsa Vignjevic együttese 2-0-ra megnyerte a Szusza Ferenc Stadionban, így megnyugtató előnnyel várja az összecsapást. A két csapat a bajnokságban kétszer találkozott egymással Békéscsabán, tavaly októberben 3-1-re nyertek a fővárosiak, március 19-én azonban 1-0-ra kikaptak az OTP Bank Liga sereghajtójától.

A másik ágon a címvédő Ferencváros szerdán a Debrecent látja vendégül. Az első meccsen nem esett gól, így a hajdúságiaknak egy találat sokat érhet a Groupama Arénában. Ezzel együtt is a zöld-fehérek a találkozó esélyesei – igaz, a két csapat legutóbbi összecsapását Debrecenben a hazaiak nyerték, azon a találkozón ünnepelhette a Ferencváros története 29. bajnoki címét.

Amennyiben összejön a Ferencváros–Újpest-döntő, akkor a két ősi rivális 83 év után játszhat egymással ismét kupafinálét. 1933-ban a Hungária körúton a Fradi mészárlást rendezett: 11-1-re verte az Újpestet, Takács József négy gólt lőtt, Sárosi György hármat, Táncos Mihály kettőt, Toldi Géza és Kohut Vilmos egyet-egyet. Az Újpest becsületgólját P. Szabó Gábor lőtte.

Az elődöntő résztvevői közül a Ferencváros 21, az Újpest 9, a Debrecen 6, a Békéscsaba pedig egy MK-t nyert eddig.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágók:
kedd: Békéscsaba–ÚjpestC 18.00, v.: Szabó Zs. (az első mérkőzésen: 0-2)
szerda: Ferencváros–DVSC 18.00, v.: Karakó (az első mérkőzésen: 0-0)