Az elnöki hivatal közelében robbant egy kocsi Kijevben

-

Az új ukrán elnök, Petro Porosenko beiktatásának napján egy másik merénylet is történt: a kelet-ukrajnai Donyeckben megölték Denisz Pusilin oroszbarát vezető munkatársát.


Kijev

Az ukrán főváros központjában, nem messze az elnöki hivatal épületétől, ismeretlen okból felrobbant egy gépkocsi. Vezetőjét súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Donyeck

A kelet-ukrajnai város központjában ismeretlenek lelőtték Makszim Petruhint, aki az oroszbarát szélsőséges „Donyecki Népköztársaság” társelnökének volt közeli munkatársa. Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség közlése szerint Petruhin, a donyecki legfelsőbb tanács képviselője humanitárius kérdésekkel foglalkozott. Éppen a volán mögött ült, amikor egy mellette elhaladó mikrobuszból ismeretlen fegyveresek rálőttek, és megölték. Alekszandr Borodaj, a donyecki „miniszterelnök” nyilatkozatában leszögezte: a donyecki hatóságok terrorakciónak tekintik a merényletet. A pénteki és szombati eseményekről (a beiktatás, Orbán Viktor találkozása az elnökkel, Vlagyimir Putyin kijelentései) innen jöhet képbe.