Az elnök szidalmazásáért jelentette fel feleségét egy török sofőr

-

A kamionsofőrt idegesítette, hogy az asszony mindig szidja Erdogant, amikor az feltűnik a tévé képernyőjén. A hatóságok komolyan veszik a sértéseken: általában felfüggesztett börtön jár érte.


A 40 éves kamionsofőr és 38 éves felesége 3 éve házasok, és ezek szerint az elnök sértegetése komoly súrlódási felület volt köztük. A feljelentés után mindenesetre a nő beadta a válókeresetet.

A Yeni Safak kormánybarát török lap internetes oldalán megjelentek szerint a férfi folyamatosan követelte a feleségétől, hogy hagyja abba Erdogan szidalmazását. Felesége, akit szintén bosszantott a nyaggatás, azt válaszolta neki, hogy ha ez ennyire zavarja, írja le a sértéseket és emeljen panaszt a hatóságoknál.

A férj így is tett: bizonyítékként lejegyezte felesége válogatott inzultusait, majd benyújtotta panaszát az izmiri hatóságoknál.

A Yeni Safaknak a férfi úgy nyilatkozott, állandóan kérdőre vonta nejét, miért szidja Erdogant, aki "jó ember, és nagyszerű dolgokat visz véghez Törökországban". Kifejtette, hogy ha apja szidalmazta vagy sértegette volna az elnököt, ezt neki sem nézte volna el, és ugyanúgy panaszt emelt volna ellene.

Maga Erdogan rendszeresen bepereli politikai ellenfeleit, a sajtót, de akár az egyszerű állampolgárokat is az őt érintő "sértések" miatt. Az esetek többségében felfüggesztett szabadságvesztéseket szabnak ki ezért a bíróságok.