Az Együtt nem száll le Mészáros Lőrinc ügyvédjéről

-

A párt szerint Vörös József valójában Orbán Viktor strómanja. Kikérték a szerződését, amelyet a MÁV-val kötött, és további adatigényléseket is beadtak.


Az Együtt a székesfehérvári földárverés után közérdekű adatigénylésben fordult a MÁV Zrt.-hez, hogy kiderítsék, milyen szerződéseken keresztül fizetik a Mészáros Lőrinc nevében eljáró ügyvédet, Vörös Józsefet. Az ügyvéd március végén vásárolta meg a hatvanpusztai ingatlan melletti földeket.

A párt most közölte: adatigénylésükre az a válasz érkezett, hogy dr. Vörös Józseffel a MÁV Zrt. 2015 őszén 3 év határozott időre kötött szerződést különböző feladatokra. A szerződés szerint az éves keretösszeg 50 millió forint plusz áfa, plusz 20 százalék opció, „tehát könnyen kiszámolható, hogy Orbán Viktor miniszterelnök gyerekkori barátja három év alatt akár nettó 180 millió forint megbízási díjat is kaphat a MÁV Zrt.-től” – írta a párt.

Ezt egyébként már korábban is tudni lehetett, itt írtunk erről a szerződésről.

Az Együtt szerint ezek a szerződések arra szolgálnak, hogy Vörös strómanként tett szolgálatait ezeken keresztül fizesse meg Orbán Viktor. A közlemény úgy zárul: „Az Együtt folytatja Orbán Viktor eltitkolt vagyonának földerítését: a párt újabb közérdekű adatigényléseket ad be, hogy kiderüljön: a MÁV-csoport más cégeinek is dolgozik-e Orbán barátja ügyvédként, és ha igen, ott mennyit zsebel be.”