Az Együtt elnöke elismerte, ő is rongált plakátokat

Forrás: Kettős Mérce

-

Szigetvári Viktor a Napi Gazdaságnak beszélt erről. Ő egy másik csoporttal volt, nem az előállítottak között.


Szigetvári Viktor, a párt elnöke a Napi Gazdaságnak elmondta: magyar emberként szégyelli magát, hogy magyar adófizetői forintokból ilyen hergelő, a valós problémákról elterelő kampány folyik, amit szerinte a kormánynak le kellene állítania. Elismerte, vasárnap éjszaka ő is részt vett egy akcióban, de nem azzal a csoporttal, amelyet előállítottak. Megjegyezte: minden támogatást megadnak az előállított aktivistáknak, akik Szigetvári szerint összesen 30 ezer forint anyagi kárt okoztak.

A hétvége a bevándorlásról szóló, múlt péntektől kiragasztott plakátok megrongálása és az ezt megakadályozni igyekvő rendőrségi fellépés jegyében telt. De nemcsak pártaktivistáknak akadt bajuk a plakátokkal, két civil saját magát jelentette fel, miután letépett egy falragaszt.

A Fidesz bejelentette, hogy bűncselekményre felbujtás miatt feljelentést tesz, egyúttal felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetekre.

A Demokratikus Koalíció szerint a plakátok uszítanak, ezért Polt Péter legfőbb ügyésznek hivatalból kellene eljárást indítania azok miatt. Az MSZP a miniszterelnököt kérdezné a parlamentben, hogy a Belügyminisztérium hányas számú ügyosztálya foglalkozik az óriásplakátok operatív megfigyelésével.