Az egyik merénylőnek jegye volt a francia-német meccsre

Fotó: AFP / FRANCK FIFE

-

Csak épp nem engedték be. Sokkal nagyobb lett volna a pusztítás, ha a stadionban hozta volna működésbe a magára szerelt pokolgépeket.


Jeggyel próbált meg bemenni a 80 ezer fős Stade de France-ba az egyik merénylő. Ezt az egyik szolgálatban lévő biztonsági őr mondta a Wall Street Journal című lapnak. A férfi szerint a támadón egy robbanószerekkel megpakolt mellény volt, amire akkor derült fény, amikor megmotozták. A támadó aztán működésbe hozta a robbanószereket, miközben megpróbált eltűnni a biztonságiak elől.

A biztonsági őr történetét megerősítette az egyik rendőrtiszt is. A francia rendőrség azt gyanítja, hogy a merénylő a stadion területén akart robbantani, amit feltehetően gyilkos pánik követett volna.

Három perccel az után, hogy a mellényes férfi felrobbantotta magát, egy másik támadó ugyanezt tette a stadionon kívül. A harmadik öngyilkos merénylő a közeli McDonald’snál robbantott. A Stade de France-nál elkövetett öngyilkos merényleteknek egy halálos áldozata volt.


Tanácstalan szurkolók a párizsi Stade de France gyepén


A Wall Street Journalnek nyilatkozó biztonsági őr azt mondta, a meccs első félidejében eldördülő lövésekről először azt hitte, hogy petárdák hangját hallja: „Amikor láttam, hogy Hollande-ot kimenekítik, már tudtam, hogy nem petárdák voltak”. A meccset végül lejátszották, a francia szövetség vezetője azt mondta, a robbanásokról azért nem értesítették a szurkolókat és a játékosokat, hogy megelőzzék a pánikot.


A párizsi terrortámadásról ide kattintva találja meg összes eddigi cikkünket.