Az egyéves áldozatot megszúrták, a mentő mégis az elkövetőt látta el

Fotó: MTI/Máthé Zoltán / MTI/Máthé Zoltán

-

Egy gyerek és egy felnőtt sérültről érkezett bejelentés, a kiérkező mentőtiszt figyelmetlenségből mégis csak a kislányát leszúró férfit vitte kórházba.


Csak jóval a késelés után került be a kórházba az az egyéves kislány, akit a saját édesapja szúrt meg Lajosmizsén – írja a Blikk (képünk illusztráció). A lap úgy tudja, a mentő először a szintén sérült apát vitte be, mert a mentőtiszt valamiért így határozott. A Blikk korábban beszámolt arról, hogy a férfi egy 9 centiméteres pengehosszúságú konyhakéssel támadt rá a saját kislányára: többször hasba szúrta a gyereket, aki azonban túlélte a támadást. A Blikk úgy értesült, hogy már a mentőszolgálat ügyeletére érkezett bejelentésben is szerepelt, hogy egy gyermek és egy felnőtt sérült van a helyszínen, azonban a mentőtiszt csak az apát látta el és szállította kórházba. Ennek az a magyarázata a lap szerint, hogy a mentő a helyszínen elhitte, hogy a csecsemő nem sérült meg, a babaruha pedig csupán a nagymama ruhájától lett csupa vér, így a kicsit meg sem vizsgálta.

Lapunk megkereste a mentőtisztet, aki a szolgálat engedélye nélkül nem kívánt nyilatkozni, de elmondta, hogy ő csak a felnőtt férfiért ment Lajosmizsére. A mentőállomás dolgozói másként tudják, szerintük a baba is szerepelt a bejelentésben.

A mentők – név nélkül – a Blikknek azt mondták, hogy amikor a főnökei felelősségre vonták a súlyos figyelmetlenségért, a mentőtiszt azt mondta, hogy utasította a mentőautó vezetőjét, hogy ő vizsgálja meg az alig egyéves gyermeket. A nő verziójában a sofőr mindent rendben talált, ezért hagyta a helyszínen az egyébként életveszélyes állapotban lévő kislányt. A sofőr viszont ezt tagadja, állítja, hozzá ilyen utasítás nem érkezett, emellett nincs is megfelelő egészségügyi végzettsége egy ilyen vizsgálathoz. A gyerek csak délután került a kecskeméti kórházba, ahonnan sérüléseinek súlyossága miatt a szegedi klinikára kellett szállítani, ahol végül megmentették az életét.

Az Országos Mentőszolgálat nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Győrfi Pál kommunikációs igazgató annyit közölt, hogy az ügyben rendőrségi eljárás folyik. A hozzájuk beérkezett adatok viszont nem a fentieket támasztják alá.

A Blikk információi szerint a rendőrség emberölés kísérlete miatt eljárást indított. Vizsgálják azt is, hogy a szurkálón kívül kit terhel még felelősség a gyerek állapotáért.