Csak az egyéni utakat mondják le Törökországba

Fotó: Digital Vision / Karl Weatherly

-

Kevesebb a törökországi nyaraló, de a szervezett utakat nem mondják le.


Bár a Wizzair július 29-től felfüggeszti járatait Isztambulba, az Invia.hu utazásközvetítő iroda és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége szerint általában nem mondják vissza törökországi nyaralásukat a magyar turisták.

Jelentős kedvezményeket kínálnak az utazási irodák, a szállodák szinte üresek, ennek ellenére a – többek közt a Neckermann, az Utitravel és a Karthago Tours összeállításait értékesítő – Invia.hu a Török Riviérára még drágább utakat is kínál, mint tavaly. Harmath Dóra, az Invia közvetítőiroda munkatársa szerint az utasok nem mondják le a törökországi nyaralásokat, a charterjáratok rendben közlekednek a török tengerpartra.

A fapados járatokkal egyénileg utazók körében viszont sokan visszamondták az utat, a Wizzair augusztusban már nem indít gépet a Budapest–Isztambul-útvonalon. A légitársaság vezető tanácsadója a geopolitikai helyzettel indokolta a járatok felfüggesztését, azaz a nagyobb keresletű útvonalakra helyezik át repülőik forgalmát. A Turkish Airlines és a Pegasus Airlines továbbra is repül Törökországba Budapestről.

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke is megerősítette, hogy heti hét – a tavalyihoz képest kevés – charterjárat a szezonkezdet óta rendben közlekedik, és tömeges lemondásról semmiképpen nem lehet beszélni. Összesen alig 20 lemondás érkezett a már lefoglalt utakra.


A külföldi úti célok között Horvátország, Bulgária és a görög szigetek továbbra is kedveltek a magyarok körében. A tengeri hajóutak és a belföldi üdülések iránti érdeklődés emelkedő trendet mutat idén.