Az egész országba szállított a most felszámolt dílerbanda

Fotó: MTI/EPA/Bob Pearson / MTI/EPA/Bob Pearson

-

Marihuánát, amfetamint, hasisgyantát és kokaint is árultak a társaság tagjai.


Öttagú kábítószer-kereskedő bandát fogtak el a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei a Szabolcs megyei rendőrökkel közösen. A bűnszervezetet egy szerb férfi működtette, az ő irányításával csempésztek az országba hétfőn 15 kiló marihuánát Röszkénél. A kábítószer egy budapesti férfihoz került, akit a nyomozók egy mélygarázsban a drog elrejtése közben értek tetten, a különböző tárolókból amfetamin, hasisgyanta és kokain is előkerült.

Mivel a bűnszervezet az egész országra kiterjedő hálózatot működtetett, az NNI a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitánysággal szoros együttműködésben összesen öt embert fogott el, nyolc lakást és két autót kutattak át, amelyekben 20 kilogramm kábítószert és hatmillió forint készpénzt találtak. Az elfogott férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, szerdán a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

Az NNI jelenleg a bűnszervezet hét, előzetes letartóztatásban lévő tagjával és két szabadlábon lévő gyanúsítottal szemben folytatja a nyomozást.