Az eddigi legkisebb bevétellel nyitott az Éhezők viadala utolsó része

Forrás: Fórum Hungary

-

Az éhezők viadala: A kiválasztott - nyerte a hétvégét az észak-amerikai mozik jegypénztárainál, bár a sorozat legalacsonyabb bevételét, 101 millió dollárt (29,5 milliárd forint) hozta a nyitó hétvégén.


A filmek többségének hatalmas siker lenne ez az összeg, ám Az éhezők viadalának megvan a saját rekordja, amivel fel kell vennie a versenyt minden újabb folytatásnak. A csütörtökön debütált befejező, negyedik rész azonban a széria leggyengébb jegyárbevételét hozta az észak-amerikai mozikban - írta a Variety.com.


Az éhezők viadala 2012-ben bemutatott első része 152,2 millió dollárral nyitott, a rekordot a 2013-as Az éhezők viadala: Futótűz tartja 158,1 millió dolláros nyitó hétvégi bevételével. A Lionsgate filmstúdió Susan Collins trilógiájának harmadik kötetét két részben filmesítette meg, ezzel a Harry Potter- és az Alkonyat-sorozat példáját követte. Az utóbbiak befejező epizódja jegyárbevételi csúcsot hozott.


A filmet a legtöbb országban - köztük Kínában - is ezen a hétvégén kezdték vetíteni, az ottani jegyárbevételekkel együtt 247 milliót eredményezett az utolsó fejezet. Ez kevesebb, mint az utolsó rész első részének 274,9 milliója és jóval elmarad a várt 300 milliótól. „Ez jól mutatja, mit gondoltak a nézők Az éhezők viadala - A kiválasztott első részéről. Nem film volt az, csak egy előzetes" - vélte Jeff Bock elemző.


A hétvége második legnagyobb árbevételét az új Bond-film hozta az e hétvégén keresett 14,6 millió dollárjával, a harmadikat a Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts Film című produkció érte el 12.8 millióval.