Az Eb miatt csak itthon játszana a Kínából hazatérő középpályás

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

Jó volt a bajnokság, sokat is játszott, rendesen meg is fizették, de a család hiánya miatt mégis hazatér Elek Ákos.


Egy Kínában töltött szezon után hazatér Elek Ákos, a Csangcsun Jataj válogatott középpályása. A 28 mérkőzésen két gólt – az utolsó forduló utolsó percében nem is akármilyet – szerző védekező középpályás a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, minden szép és jó volt Kínában, de ha nem volt vele a családja, akkor hiányoztak neki, ha pedig kint voltak Kínában, akkor nyilvánvalóvá vált, hogy nem tudják megszokni az ázsiai ország életkörülményeit.


Elek Ákos aligha marad sokáig csapat nélkül, ha elengedi a Csangcsun Jataj


„Futballszempontból persze hasznos volt, a miénknél erősebb bajnokságban játszhattam, s ami fontos, játszottam is épp eleget, a klubelöljárók pedig betartották minden ígéretüket. A család gyakori hiánya ugyanakkor megnehezítette a beilleszkedést, amikor pedig együtt lehettünk, az sem arról árulkodott, hogy meg tudnák szokni Kínát.”

Eleket még egy évig szerződés köti a klubhoz, de már tárgyaltak a szerződés felbontásáról, aminek egyik feltétele az, hogy a Jataj tudjon a középpályás helyére megfelelő játékost igazolni.

A lapnak nyilatkozva Elek, aki idehaza az élvonalban szerepelt a Videotonban és a Diósgyőrben, leszögezte, hogy egyelőre nem gondolkodik külföldi folytatásban, itthon szeretne csapatot találni magának.


Stílusos búcsú


„Nem szeretnék most légiósnak állni, az mindig rizikós vállalkozás, és az Eb előtt túl kockázatosnak érezném. Most tényleg az a leglényegesebb, hogy az Eb-keret tagja legyek, ahhoz futballozni kell, amire itthon van a legtöbb esély. Aztán Franciaországban remélhetőleg olyan teljesítményt nyújtok, amellyel felkeltem a nyugati bajnokságok néhány klubmenedzserének vagy edzőjének a figyelmét.”

A 37-szeres válogatott futballista az Eb-selejtezők során Dárdai Pálnál és Bernd Storcknál is alapembernek számított a válogatottban. A hat csoportmérkőzés után a Norvégia elleni, Eb-részvételt érő két pótselejtezőn is pályára lépett.