Az biztos, hogy nem a nagybani piacon lesz a melegfelvonulás

Fotó: MTI/MTVA / Földi Imre

-

A rendezvény útvonalát már lejelentették a rendőrségen, amely nem utasította azt el – tudta meg a VS.hu. Még egyeztetnek a részletekről, a pontos útvonal egyelőre nem publikus. Annyi derült ki, hogy a belvárosban lesz a meleg büszkeség napi felvonulás július közepén. A főpolgármester szerint a menet „nem méltó az Andrássy úthoz”.


„Felháborító, hogy egy politikus vagy bárki más akarja kijelölni, hol vonulhatnak vagy hol élhetnek az emberek, és becsmérel egy többezres tömeget” – reagált Tarlós István szavaira a Budapest Pride egyik szóvivője, Milanovich Dominika.

Tarlós István főpolgármester reggel a TV2 Mokka című műsorában azt mondta,


nem egészen érti, mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez.

Korábban Kocsis Máté, a VIII. kerület fideszes polgármestere vetette fel, hogy a korábbi helyszín, az Andrássy út helyett inkább a nagybani piacon legyen a felvonulás, állítása szerint a Fővárosi Közgyűlésben is felmerült ennek lehetősége. Tarlós egyelőre nem tudta megmondani, hogy a közgyűlés foglalkozik-e a kérdéssel. Jogköre mindenesetre nincs beleszólni az útvonalba.

Milanovich Dominika szerint a nagybani piacról szóló javaslat nevetséges és bántó. Az egyenlőtlenségek ellen kiálló tömeg biztos, hogy a belvárosban vonul, a pontos útvonalat június második felében árulják el.