Az autópályán hagyták ittas kollégájukat, el is ütötte egy autó

-

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség öt férfi ellen, akik 2015. szeptember 11-én éjjel erősen ittas társukat az M3-as autópályán hagyták. Az ittas férfit később egy szabályosan közlekedő személyautó elütötte, a férfi szörnyethalt.


A vádirat szerint az öt szabolcsi férfi és hatodik társuk munka után indultak haza egy kisteherautóval Győrből. Útközben az M1-es és az M3-as autópályán többször is megálltak, és szeszes italt fogyasztottak. A legtöbb alkoholt a szerencsétlenül járt férfi itta, hangoskodott a kocsiban, menet közben többször megpróbált kiszállni.

A sofőr a 221-es kilométerjelzés közelében megállt a leállósávban, mindenki kiszállt az autóból, az erősen ittas utas azonban nem akart visszaülni, ellenszegült társainak, akik erre beültek a kocsiba, társukat a nyílt pályán hagyták, ők pedig Nyíregyházára autóztak.

Nyíregyházán az egyik benzinkúton a gépkocsit vezető telefonon bejelentette a rendőrségi segélyhívón, hogy a férfi az autópályán tartózkodik, és kérte, hogy menjenek érte. A súlyosan ittas férfi az M3-as autópálya külső forgalmi sávjában ácsorgott, ahol egy szabályosan közlekedő személygépkocsi elütötte, amitől szörnyethalt.

Az ügyészség a gépkocsi vezetőjét segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, míg utasait ugyanezen bűncselekmény vétségével vádolja.