Az autója miatt rabolták el a vállalkozót

Fotó: MTI Zrt. / Szigetváry Zsolt

-

Jogerősen 5 és 7 év közötti börtönt kaptak.


Jogerősen öt és hét év közötti börtönbüntetést kapott a négy férfi, akik tavaly elraboltak egy bajai vállalkozót. Az autókereskedő sértett és másodrendű vádlott egy meghiúsult olaszországi autóvásárlás miatt vesztek össze. Ezért a másodrendű vádlott megállapodott egy társával, hogy a férfit kiviszik egy csávolyi tanyára, és megszerzik tőle az autóját. A tervről tudomást szerzett még két vádlott, akik húsz százalék részesedésért vállalták, hogy segítenek a tartozás behajtásában.

Tavaly februárban a másodrendű vádlott, azzal az ürüggyel, hogy meg akarja venni a kocsiját, találkozót beszélt meg a sértettel. Próbaútra indultak, a vádlott vezetett, majd egy előre megbeszélt helyen megállt, és beszállt az autóba a behajtásra vállalkozó két férfi. Már akkor bántalmazták a sértettet, és a verést a tanyán is folytatták. Megkötözték a férfit, és egy harisnyával a száját is betömték. A másodrendű vádlott megfenyegette, ha nem adja át autóját, egy erővágóval egyesével levágja az ujjait, egy fecskendőt felmutatva pedig azt mondta, erős nyugtató beadásával megöli. A sértett aláírta a szerződést és egy nyilatkozatot arról, hogy egy másik autót hamisított adásvételivel szerezett meg. Az egyik vádlott életveszélyesen megfenyegette a sértett, azt mondva, ne merjen a rendőrséghez fordulni, majd a férfit Bajára vitte. A vádlottakat egy hét múlva őrizetbe vették.

A szegedi táblabíróság egy-egy évvel súlyosította az első fokú büntetéseket. Az ítélet indoklásakor elhangzott: a vádlottak szinte útonálló módon követték el cselekményüket, halálfélelmet kiváltva a sértettben.