Az ausztrál férfi, aki mindent feltett egy hímtagra

-

Jared Hyams kitalálta, hogy pénisz lesz az aláírása, ha a fene fenét eszik is. Öt éve harcol, egy jogsija állítólag már van ilyen kézjeggyel. De összességében messze van a győzelemtől.


Az egész egy viccnek indult öt évvel ezelőtt – írja a The Age című ausztrál lap. Jared Hyams lakcímváltozás miatt kért új választási nyilvántartási kártyát. Igénylésére rajzolt egy péniszt, mint mesélte, azért, mert kíváncsi volt, egyáltalán feltűnik-e valakinek. Feltűnt. Ilyen aláírással nem kaphatott igazolványt.

Bár akadnak, akik megkérdőjelezik, hogy hiteles a történet, illetve hogy tényleg Jared Hyamsról szól, az Australia Network utánanézett, és azt találta, hogy Jared Hyams ügyéről még az Ausztrál Választási Bizottság korabeli jelentése is megemlékezik – a kérvényhez aláírás nem is kellett volna, viszont így annak frivol volta miatt megtagadták az igénylést.

Jared Hyams az elutasítás miatt bekattant, kitalálta, hogy neki igenis ez az aláírása, és ilyet akar minden igazolványára. Azt gondolta, a legtöbb embernek is kivehetetlen krikszkraksz az aláírása, akkor mi a baj egy fütyivel. Azóta vívja jogi küzdelmét intézményekkel, hatóságokkal, még a jogi egyetemre is beiratkozott, hogy felvértezze magát szakmailag.

Öt év mérlegét megvonva azt lehet mondani, elért részsikereket, de a teljes győzelemtől még messze van. Legnagyobb fegyvertényként elkönyvelheti, hogy végül mégiscsak kapott péniszrajzocskával ellátott jogosítványt. Ezzel kapcsolatban igazából arra tippel, hogy adminisztratív hiba történhetett, mert a közlekedési hatóság mindig nemet mondott neki, váratlanul mégis megkapta az okmányt.

Van életkorát igazoló kártyája, egyetemi belépője és tajkártyája is péniszaláírással. Utóbbit azonban nem fogadták el az egyetemen, amikor nyilatkozatot kellett adnia arról, hogy nem plagizál. És hiányzik még sok-sok hivatalos irata, fütyis útlevele sincs. Közben rájött, nem a fütyi a fontos, hanem hogy elvi szinten diadalt arasson. Térdre akarja kényszeríteni a hatóságokat, és ha azok elfogadják a péniszt mint aláírást, akkor ő lemond arról, hogy tényleg azt használja.