Az Austria Wien edzéseket szervez a menekülteknek

Fotó: AFP / SAMUEL KUBANI

-

A 24-szeres osztrák bajnok futballcsapat is igyekszik segíteni az Európába, azon belül az Ausztriába érkező menekülteken.


Leo Windtner, az Austria Wien alelnöke, egyben az Osztrák Labdarúgó Szövetség elnöke, hangsúlyozta, hogy a sportnak és azon belül a futballnak óriási szerepe van az országba érkező menekültek integrálásában. Az Austria pedig élen jár ebben a munkában.

A klub a jövőben minden pénteken 15 órától edzést tart menekülteknek, emellett pedig több jótékonysági mérkőzéssel tető alá hoz a válogatott mérkőzések miatt esedékes bajnoki szünetben. Így az Austria Wien szerdán Bécsben egyik fiókcsapatával, a FAC-vel játszott, és a mérkőzésen gyűjtést szerveztek a menekültek javára. Vasárnap pedig keresztény, zsidó és muszlim fiatalok részvételével rendeznek tornát. Az idény kezdete óta a menekültek ingyen látogathatják az Austria Wien hazai mérkőzéseit, és a klub rendszeresen szervez ruhagyűjtési akciókat is.

“Látjuk, hogy milyen óriási teher nehezedik most a humanitárius szervezetekre, igyekszünk mi is a magunk eszközeivel segíteni” - mondta a klub vezetőedzője, Thorsten Fink.

Az Austria Wien csapataiban, az U17-től a felnőtt korosztályig összesen 27 nemzet futballistái képviseltetik magukat, azaz a bécsi lilák valóban naprakészek az integráció kérdésében.