Az Arsenal elnöke a klub érdekeit nézi, nem a szurkolókét

Fotó: Getty Images / Clive Mason

-

Chips Keswick, az Arsenal csapatának elnöke kijelentette, a kellő időben, közös megegyezéssel fognak dönteni a vezetőedző, Arsene Wenger sorsáról.


A londoni klub honlapján megjelent közlemény szerint amint bármilyen megegyezés születik az együttest 1996 óta irányító francia szakvezetővel, arról tájékoztatni fogják a közvéleményt. Wenger szerződése a szezon végén lejár, és egyelőre nem tudni, meghosszabbítja-e vele az együttműködést a vezetőség.


Tiszteletben tartjuk a szurkolók véleményét, de minden döntésünknél a csapat hosszú távú érdekeit tartjuk szem előtt mondta Keswick. A szurkolók közül az elmúlt időszak eredménytelensége miatt egyre többen adtak hangot elégedetlenségüknek, és a mérkőzések közben felmutatott transzparenseken követelik a 67 éves francia edző távozását.

Az Arsenal a Bayern Münchennel szemben kettős verséggel, 102-es összesítéssel maradt alul a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, az angol bajnokságban pedig – melyet legutóbb 2004-ben tudott megnyerni – jelenleg csak az ötödik helyen áll.