Az anyja nyúlta le a 11 évesen megerőszakolt lányának járó kárpótlást

Forrás: Flickr

-

A nő élettársa erőszakolta meg és ejtette teherbe a kislányt, akinek 22 ezer fontnyi kárpótlási pénzt ítéltek meg. Az összeget az anya kezelte, és több mint a felét ellopta a lányától.


A nemi erőszak 2006-ban történt, anya és lánya, illetve az anya akkori élettársa egy fedél alatt éltek Gloucesterben. A férfi megerőszakolta a 11 éves kislányt, és teherbe is ejtette. Az erőszaktevőt elkapták, jelenleg is a kiszabott börtönbüntetését tölti.


A kislánynak kompenzációs pénzként 22 ezer fontot (közel tízmillió forintot) ítélt meg a bíróság. Az összeget egy olyan számlára utalták, amelyet az anya kezelt, neki kellett volna átutalnia a lányának a pénzt, mikor az nagykorúvá válik. Ehhez képest a lány 18 éves korában az anyja 7 ezer fontot adott neki azzal, hogy a többit 21 évesen kapja meg. A lány egyébként sosem jött ki jól az anyjával, Londonba költözött, 18 és 21 éves kora között nem is beszéltek egymással.

Mikor betöltötte a 21-et, jelentkezett az anyjánál, aki a hiányzó 15 ezer helyett 2 ezer fontot utalt át neki. A lánya üzeneteire és telefonhívásaira nem válaszolt.

Végül a rendőrség kerítette elő a nőt, aki bevallotta, hogy az évek alatt elköltötte a hiányzó 13 ezer fontot, mert ingataggá vált az anyagi helyzete. Lopás vádjával bűnösnek találták, két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A bíróságon súlyosbító körülményként említették, hogy a lány közvetve az anya miatt szenvedte el a traumát: a nő élettársa volt az erőszaktevő, ráadásul az anya döntötte el, hogy örökbe adják a nemi erőszak során megfogant gyereket.