A magát Anonymousnak nevező csoport fenyegeti támadással a Fideszt

-

A Hír24 vette észre, hogy a Daily News Hungary szerint e-mail érkezett a szerkesztőségbe egy magát Anonymousnak tituláló szervezettől, amely szerint a csoport háborút hirdetett a Fidesz ellen. Azt nem tudni, hogy azonos-e az Anonymous nemzetközi hackercsoporttal.


A szervezet által készített videó szerint az Anonymous „háborút hirdetett a magyar kormánypárt, a Fidesz ellen. A támadások a hét minden napján, a nap 24 órájában zajlanak majd, egészen addig, amíg nem történik radikális változás az országban.”

A videót nem a csoport hivatalos YouTube-oldalára töltötték fel, hanem a csak néhány videóval rendelkező Anonymous Ops-ra. A hivatalos Facebook- vagy Twitter-oldalukon sincs hír arról, hogy a csoport a Fidesz megtámadására készülne.Az Anonymous-csoport

Az Anonymous egy nemzetközi hackercsoport, amelynek tagjai Guy Fawkes-álarcot használnak. Megtámadták már a szcientológia egyház szervereit, a WikiLeaks alapítójának letartóztatása miatt a pénzügyi szervezetek weboldalait, és feltörték a szíriai elnök, Bassár el-Aszad és további 7-8 kormánytag e-mail fiókját. Sikeresen lekapcsolták a világ legnagyobb gyerekpornó-hálózatát, összegyűjtötték és publikálták a náci témájú weboldalak és online boltok közzétevőit, idén januárban pedig, a Charlie Hebdo szatirikus hetilap elleni terrortámadás után, háborút hirdettek az Iszlám Állam és az al-Kaida ellen.