Az angolok továbbra sem tudnak hibázni az Eb-selejtezőn

-

Az angol válogatott 3-2-re verte a hazai pályán játszó szlovén csapatot vasárnap. A lengyel Robert Lewandowski pedig az Európa-bajnoki selejtezők történetének második leggyorsabb mesterhármasát varrta be Grúzia ellen szombaton.


Az angolok a félidőben még hátrányban voltak Szlovénia ellen, de Jack Wilshere pályafutása első és második válogatottbeli találatával fordítani tudtak. A hazaiak kiegyenlítettek, végül Wayne Rooney találatával az angolok mindhárom pontot megszerezték. A Manchester United támadója 48. alkalommal volt eredményes a nemzeti csapatban, ezzel beérte az örökrangsor második helyén álló Gary Linekert, és egyetlen találatra van az éllovas Bobby Charltontól.


A szombati összecsapáson pedig Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel csatára a 89., a 92. és a 93. percben talált be. A rekordhoz azonban ez sem volt elég, hiszen a török Arif Erdem 1999-ben három perc alatt hozta össze a mesterhármast az északírek ellen.

A C csoportban Ukrajna 3-0-ra győzte le a luxemburgi együttest; az E csoportban pedig Észtország szerezte meg a győzelmet San Marino felett 2-0-val. A G csoportban Liechtenstein döntetlent játszott, Oroszországot pedig 1-0-ra megverték az osztrákok. A még nem befejezett meccsek eredményeiről később számolunk be.