Az amerikaiak már megnézhetik, hányan haltak meg a lakásukban korábban

Forrás: FX Networks

-

A weboldal halotti bizonyítványokból, újsághírekből és 130 millió rendőrségi iratból gyűjtötte össze az adatbázisát.


Közeledve a Magyarországon is egyre népszerűbb Halloweenhez, egy weboldal segítségével kiderítheti, hogy az ön lakását mennyire lakták be a kísértetek, azaz megnézhetik, hogy hány ember halt meg korábban abban az ingatlanban, már ha az Egyesült Államokban lakik – írta az Independent.


A Died in House elnevezésű oldalon halotti bizonyítványokból, újsághírekből és 130 millió rendőrségi iratból rakta össze az adatbázisát. Az adatok túlnyomórészt 1980 utániak, de a szerkesztők törekednek arra, hogy az ennél régebbi feljegyzéseket is rögzítsék az oldalukon.

Az alapító, Roy Condrey azt mondta, azért indította el az oldalt, mert miután megvette a házát, kiderült, hogy ott már halt meg korábban valaki. Majd arra is rájött, hogy nincs egy olyan hely, ahol meg lehetne nézni, hogy egy adott ingatlanban történt-e már haláleset. A honlapon jelenleg több mint 4,5 millió ingatlanról található információ.

Az oldal használatáért azonban 12 dollárt kell fizetni; igaz, azt is rögzítik, hogy mi volt a halál oka, legyen szó akár gyilkosságról vagy drogtúladagolásról.