Már az amerikai ENSZ-nagykövet is az oroszokat vádolja

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtó / Alekszej Nyikolszkij

-

Oroszország szerinte beavatkozott az elnökválasztásba.


Az amerikai ENSZ-nagykövet szerint nem fér kétség ahhoz, hogy Oroszország beleavatkozott a tavalyi amerikai elnökválasztási kampányba.

"Nem kérdés, hogy Oroszország beavatkozott. Nem akarjuk, hogy bármelyik külföldi ország bármikor is beleavatkozzon a választásainkba" - mondta vasárnap az ABC televíziós csatornának Nikki Haley, akit Donald Trump elnök nevezett ki a posztra.
Amint a belső vizsgálat befejeződött, döntés fog születni arról, hogyan kezelje az Egyesült Államok a Kreml lépéseit - tette hozzá.
Vlagyimir Putyin orosz elnök következetesen tagadja, hogy országa beleártotta volna magát a Trump és Hillary Clinton közti versenybe. Trump maga azt mondta, hogy szerinte orosz hackerek feltörték a Demokrata Párt elektronikus levelezését, de semmiféle orosz beavatkozás nem érintette a végeredményt.
Az amerikai hírszerző ügynökségek azt jelentették, hogy Oroszország megpróbálta segíteni Trump kampányát. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és kongresszusi bizottságok vizsgálják, hogy a kampány során Trump munkatársai egyeztettek-e az orosz kormánnyal.
"Nem szerettünk bele Oroszországba, ilyesmiről nincs szó. Értik, hogy visszatér az erőnk, visszanyerjük a hangunkat, és ismét az élre állunk. Az ENSZ-ben a legtöbben azt mondják nekem, hogy örülnek, hogy ismét mi vagyunk a vezető hatalom" - jelentette ki Nikki Haley.