Az alpolgármester cége is irtotta a fákat Nagyrédén?

Forrás: Hatvan Online

-

Balázs Zoltánnak véletlenül éppen fafeldolgozó üzeme van, az ő gépe is dolgozott a múlt heti, nagy tiltakozást kiváltó fairtáson.


Múlt héten írtuk meg a Hatvanonline nyomán, hogy Nagyrédén 65 fát vágtak ki, felháborodást keltve a település lakóiban. A kivágott fák egy része ugyanis egészséges volt, olyan indokkal kellett pusztulniuk, hogy „napelemet árnyékolnak", vagy „árnyékolják az iskolát, az orvosi rendelőt". Akkor a település polgármestere azt mondta, minden szükséges engedéllyel rendelkeznek az akcióhoz.


A Hatvanonline azonban több furcsaságot is felfedezett időközben. A fakivágásban résztvevő egyik munkagép ugyanis ahhoz a céghez tartozik, amelyik Nagyréde alpolgármesterének, Balázs Zoltánnak a tulajdonában van. A cég ráadásul uniós támogatásból vette meg a munkagépet, ehhez képest jelenleg nem folytat tevékenységet.

A lap azt is kiderítette, hogy talán a fakivágás engedélyezésével sincs minden rendben. Egyelőre ugyanis sem a jegyző, sem a polgármester nem válaszolt a megkeresésekre, hogy milyen engedélyek, szakvélemények alapján vágták ki a fákat. Balázs Zoltán egyelőre szintén nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a cége tulajdonában álló munkagép hogy vett részt a kivágásban.

További részletek a Hatvanonline-on.